top of page

Aalborg indgår samarbejde med IMAS Group til datadrevet byudvikling

Aalborg City og Aalborg Kommune bruger IMAS Group Denmark til at indsamle besøgsdata for at styrke byudviklingen. Samarbejdet markerer et vigtigt skridt, hvor datadrevne beslutninger danner grundlag for at skabe et mere levende bymiljø. Jes Asmussen, Centerchef i Aalborg City, fremhæver vigtigheden af data for at tiltrække brands, forstå forbrugeradfærd og kunne forme et åbent og lydhørt bylandskab.

– Hos Aalborg City ønsker vi en større viden om bevægelsesmønstrene i vores midtby, for at få en faktuel viden om hvor mange brugere der kommer i vores by. Hvis vi skal tiltrække nye brands og butikskoncepter til midtbyen kræver det data. Første spørgsmål når vi taler med mulige emner er - kan i sende os nogle data om kundestrømmen i gaderne?


Sidder man i København eller Stockholm, bevæger man sig ikke til Aalborg uden først at have nogle data” udtaler Jes Asmussen, Citymanager hos Aalborg City.


Ligeledes er det vigtig med data om bevægelsesmønster i midtbyen

– Vi oplever store ændringer i forbrugernes adfærd, hvorfor vi ønsker mere faktuelviden til at debattere butikkernes åbningstider, effekten af events, pop-up butikker, omrokeringer og udsmykning m.m. Yderligere ønsker vi indsigt i hvordan vejarbejder, parkeringsafgifter og byomdannelser påvirker brugen af vores by, forsætter Jes Asmussen.


God dialog med IMAS fra starten

Efter at have undersøgt markedet for løsninger, faldt valget på IMAS.


– Lige fra første kontakt med IMAS har der været en god dialog og forståelse for vores målsætning og ønsker. Hele processen har været professionel, Implementering har været problemfri og vi er utrolig glade for, at vi med god opbakning fra Aalborg Kommune, nu kan begynde at hente data fra midtbyen: Hvordan bevæger kunderne sig rundt i handelsgader? Hvor længe opholder de sig i gaderne? Hvordan er fordelingen på kvinder, mænd og børn, slutter Jes Asmussen.


Besøgsdata ved hjælp af WiFi og sensorer

Projektet involverer udrulning af 18 strategisk placerede WiFi-adgangspunkter kombineret med otte avancerede besøgstællere udstyret med sensorer, hvilket gør det muligt at indsamle anonymiserede demografiske data om alder og køn. Projektet er IMAS Groups hidtil mest omfattende besøgsoptællingsløsning i Danmark. Middelfart Handel og Ringkøbing Fjord Eksportråd anvender allerede IMAS-systemet og vi glæder os til at byde endnu flere danske bycentre velkommen i IMAS-koncernen i løbet af efteråret.


Kombiner teknikker og få mere ud af besøgstallene


Læs mere om fordelene ved at kombinere forskellige teknologier


Om IMAS Group

IMAS Group er en leverandør af innovative besøgstælleløsninger, der giver byer, virksomheder og organisationer mulighed for at optimere driften, forbedre besøgendes oplevelser og drive vækst. Ved at bruge den nyeste teknologi og ekspertise inden for dataanalyse, sætter IMAS Group kunder i stand til at træffe informerede beslutninger baseret på besøgendes data. IMAS Group har en global tilstedeværelse med kontorer i Europa, Indien og Sydøstasien.


Om Aalborg kommune

Den 1. juli 2022 var indbyggertallet i Aalborg kommune 221.082, hvilket placerede den som den tredje mest folkerige kommune i landet, efter København og Aarhus (Wikipedia).


Comments


bottom of page